Tuomme kasvit, vihreyden ja viihtyvyyden tiloihisi.

Ostoskori

Hopeaköynnös

50,00 

Vähän nostalgiaa, vähän jotakin uutta. Sellainen on nopeakasvuinen, urbaanin viidakon tuntua tuova hopeaköynnös (Scindapsus Pictus), joka hurmaa katsojat hohteellaan.

Poista
Vertaile
f024 , , , ,

Kuvaus

Kun kaipaat viidakon tuntua kotiin tai toimistoon, pääset tavoitteeseesi valitsemalla runsaita, köynnöstäviä viherkasveja. Hopeaköynnös vastaa tähän huutoon – se on hopeanhohtoinen, runsaskasvuinen kasvi, joka kasvaa pituutta metrikaupalla. Tummanvihreälle pohjalle roiskitut, hopeanhohtoiset pilkut ovat kuin harkitusti läikähtäneet taidemaalarin siveltimestä. Vahapintaisten, sydämenmuotoisten lehtien kanssa ne luovat kiehtovan kokonaisuuden, joka tuskin jättää ketään kylmäksi.

Hopeaköynnös on kotoisin Kaakkois-Aasiasta, jossa se kiemurtelee luonnostaan puunrunkoja vasten. Jos puuta ei ole sopivasti saatavilla, se köynnöstelee mielellään myös maassa. Upeimmillaan tämä pilkukas mestariteos on valoisassa tai puolivarjoisassa paikassa, jossa sen sydämenmuotoiset lehdet kasvavat suurimpaan mittaansa. Koska hopeaköynnös on tottunut kasvamaan puiden varjossa, se kestää myös heikompia valo-olosuhteita.

Tätä monipuolista viidakon henkeä voidaan kasvattaa joko alaspäin tai ylöspäin. Alaspäin kasvatettaessa sen kasvustot laskeutuvat ruukusta kauniina, runsaana oksamerenä. Ylöspäin kasvatettaessa se tarttuu itse pintaan ketterillä kiipimäjuurillaan. Aseta se amppeliin, kokeile kirjahyllyn päällä tai anna sen levitä kokonaiseksi viherseinäksi – hohtava lopputulos on joka tapauksessa tyrmäävä.

Lisätiedot

Koko

Pieni 15 – 50 cm

Valo

Puolivarjo, Varjo

Hyödyt

Helppohoitoinen

Teemat

Elegantti

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.