Tuomme kasvit, vihreyden ja viihtyvyyden tiloihisi.

Ostoskori

Klusia

50,00 

Ikivihreyttä, koristeellisuutta ja kookkaita kyyneleen muotoisia lehtiä Etelä-Amerikan tropiikeista. Puutarhafengshuin rahakasvinakin tunnettu klusia on vihersuunnittelun varma valinta.

Poista
 €
Vertaile
f020 , ,

Kuvaus

Ikivihreää, koristeellista klusiaa kutsutaan myös nimellä kuristajaklusia. Jännittävällä lisänimellä on looginen taustatarinansa: kun kasvi kasvaa luonnollisessa elinympäristössään päällyskasvina, se kuristaa ilmajuurillaan isäntäkasvinsa jopa kuoliaaksi saakka. Näin se valtaa itselleen lisää kasvutilaa. Meillä tämä ihastuttavan röyhkeä, rahapuuta muistuttava rasavilli kasvaa jalostettuna ja ruukussa, joten se ei pääse kuristamaan ketään. Klusia kukoistaa tyytyväisenä omassa rajatussa kasvutilassaan.  

Pienen ja suloisen klusian tunnusomaisin piirre on sen kookkaat, kyyneleen muotoiset lehdet, jotka ovat paksut, kiiltävät ja nahkamaiset. Se on kestävä, vaatimaton ja kaunis viherkasvi, jota kutsutaan myös nimellä ”autograph tree”, nimikirjoituspuu. Kasvin lehtiin voi kaivertaa viestejä tai nimikirjaimia kasvin siitä kärsimättä: kaiverretut viestit värjäytyvät vaaleaksi ja ovat luettavissa vielä pitkienkin aikojen päästä. 

Puutarhafengshuissa klusiaa pidetään rahakasvina, joka auttaa saamaan elämään runsautta ja vaurautta. Mitäpä jos kokeilisit toimistolle? Aseta klusia valoon, hajavaloon tai varjoon ja odota. Jos vaurastumista ei tapahdu, ainakin mielialasi kohenee ja huoneesi elävöityy. Voitat joka tapauksessa.

Lisätiedot

Valo

Puolivarjo

Teemat

Elegantti

Koko

Pieni 15 – 50 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.