Jukkapalmu

Ylväs, pieni puu, joka tuo sylillisen aurinkoista Meksikoa ja Guatemalaa mihin tahansa melankoliasta kärsivään sisätilaan. Jukkapalmu (Yucca) on pääsylippusi etelän lämpöön.

195,00 

Auringon lämmittävät säteet, tuulessa huojuvat palmut, turkoosin meriveden kuohu. Jukkapalmu vie ajatukset sinne, minne harmaus, loska ja viistosti vihmova räntäsade eivät yllä. 

Kestävä ja veistoksellinen jukkapalmu kasvaa palmua muistuttavaksi pieneksi puuksi. Sen kasvutapa on rohkea ja ryhdikäs. Runsaassa valossa kasvanut lehtiruusuke kasvattaa tarmokkaita, miekkamaisia lehtiä kauniina ja elinvoimaisina kimppuina. Nuoren viherkasvin varsi on suomuinen ja muistuttaa elefantin jalkaa, mutta toisin kuin elefantit, jukkapalmu ei välitä seisoa vedessä. 

Jukkapalmu on näyttävyydestään huolimatta varsin vaatimaton luonne. Huolenpidoksi riittää, kun muistaa sen olevan kotoisin kuumista ja kuivista olosuhteista. Riittävä valo on kaikki, mitä se vaatii pysyäkseen vehreänä ja veistoksellisena. 

Ryhdikäs jukkapalmu sopii kapeisiin tiloihin, ikkunalaudalle, tyhjään nurkkaan tai suureen ruukkuun lattialle. Klikkaa vain verkkokauppaan, etsi jukkapalmulle sopiva kohta ja anna etelän tunnelmien puhaltaa.