LUVI – luotettava vihreä kumppani

Terhi ja Tapio Lehtinen olivat edellä aikaansa ja perustivat vihersisustuksen yrityksensä jo miltei 30 vuotta sitten. Rakkaus viherkasveihin ja pohjaton innostus vihersuunnittelun mahdollisuuksiin  on johdattanut perheyritystä kasvuun ja menestykseen.

Luomutilalta kaupunkiviidakkoon

Luvi on niitä onnekkaita suomalaisyrityksiä, joissa toiminta jatkuu ja kehittyy sukupolvenvaihdoksen myötä. Luvi aloitti toimintansa nimellä Dix Point Oy vuonna 1991. Yrityksen perustivat luomuviljelyn pioneerit Terhi ja Tapio Lehtinen lopetettuaan luomutilansa 20 vuoden toiminnan jälkeen. Perhe siirtyi maalta Vantaalle ja pariskunnan rakkaus luontoon jatkui vihersisustuksen parissa. Dix Point Oy on lähes 30 vuoden toimintansa aikana lisännyt toimistotilojen viihtyisyyttä ja huolehtinut uskollisten asiakkaidensa viherkasveista vuosikymmenien ajan. Rakkaus luontoon, kasvien tuntemus ja asiakkaiden yksilöllinen huomioon ottaminen ovat ohjanneet yrityksen toimintaa.

Kasvu moderniksi suunnittelutoimistoksi

Vuonna 2017 uusi sukupolvi otti ohjat käsiinsä. Tytär Tiia Wahlberg päätti jatkaa vanhempiensa jalanjäljillä, mutta päätös ei suinkaan ollut suoraviivaisen yksinkertainen. Tiia etsi omaa tietään aina Lissabonista ja Uudesta Seelannista saakka, opiskellen mm. turismia ja liikuntatieteitä – kunnes luomutilalla syntynyt ja kukkapurkkien katveessa kasvanut tyttö löysi kutsumuksensa. Tiia alkoi rakentaa modernia ja luovaa vihreän kaupunkiympäristön suunnittelutoimistoa. Toiminimeksi valikoitui Luvi, kuvastaen luovuutta, luontoa, luomua sekä vihreyttä ja visiota.

Raskaansarjan yhteistyökumppani – NextGen

Tottunut maailmanmatkaaja Tiia on hakenut yhteistyökumppaneiksi kansainvälisiä viherrakennuksen edelläkävijöitä, mm. hollantilaisen NextGen -viherseinävalmistajan. Luvi nojautuu vanhaan ja kurkottaa tulevaisuuteen. Uuden sukupolven tukena on vuosikymmenten kasvien ja niiden huoltamisen tuntemus, huippuunsa hiotut huoltoprosessit sekä kokenut henkilökunta. Tältä pohjalta on hyvä luoda rohkeita ja ennennäkemättömiä viherratkaisuja tulevaisuuden kaupunkiympäristöihin.