Köynnösvehka

Picasson ja modernien taiteilijoiden vehreä muusa. Kuvauksellinen köynnösvehka (Philodendron) inspiroi luomaan uutta ja kehittämään vanhaa.

50,00 

Köynnösvehka on vehreä, runsaskasvuinen köynnöstelijä, jonka kookkaat lehdet kohentavat kärsivällisesti ilmanlaatua. Sen viehkeys on innoittanut aikain saatossa mm. Picassoa sekä monia moderneja taiteilijoita ja ihmekös tuo – viehättävämpää viherkasvia saa hakea. 

”Philo” tarkoittaa rakastavaa ja ”dendron” puuta. Kasvin latinankielinen nimi juontaa juurensa sen suuriin, sydämenmuotoisiin lehtiin, mutta yhtä hyvin se voisi olla kasvin lempinimi siksi, että sitä on niin helppo rakastaa. Lajikkeesta riippuen kasvisuvun lehdet voivat olla myös ovaaleja tai suippoja. Lajikkeita tiedetään olevan jopa 500, mutta vain kymmenkunta niistä on ylennetty huonekasviksi. Kymmenen pistettä, jos osaat nimetä ne kaikki.

Köynnösvehka on nopeakasvuinen ja sydämellinen yhtiökumppani kenelle tahansa. Se on perusluonteeltaan anteeksiantavainen ja kestää kaikenlaisia laiminlyöntejä mukaan lukien vähäinen valo tai köyhä kasvualusta. Janoa se tuntee melko vähän, mikä tekee siitä entistä vaivattomamman kaverin. 

Monipuolinen köynnösvehka sopii erityisen hyvin kapeisiin tiloihin, joihin kaivataan runsautta ja viidakon tunnelmaa. Sammaltolpassa kasvatettuna tai amppelissa roikkuvana siitä saa tiukkaankin tilaan dramaattisen ja rakastetun päänkääntäjän. Klikkaa vain verkkokauppaan ja aloita oma vihersuunnittelusi köynnösvehkan kanssa.