Putkianopinkieli

Ajattoman anopinkielen koristeellisempi serkku. Putkianopinkieli / keihäsanopinkieli (Sansevieria cylindrica) on täydellinen aloittelijan ja unohtelijan kasvi. Sillä on kaikki perinteisen anopinkielen mainiot ominaisuudet, mutta sen lehdistöstä löytyy oma, eksoottinen twistinsä.

50,00 

Putkianopinkieli jatkaa anopinkielille ominaista helppohoitoisuuden linjaa. Se on täydellinen aloittelijan, unohtelijan ja matkustelijan kasvi, sillä se kestää vähäistä valoa, piinallista paahdetta, matalaa ilmankosteutta ja unohdettuja kastelukertoja − ja kukoistaa laiminlyönneistä huolimatta. Putkianopinkieli arvostaa runsasta hajavaloa, mutta vähät välittää, vaikka sijoitat sen varjoon tai paahteeseen. 

Putkianopinkielen anopinkielille tyypilliset miekkamaiset lehdet ovat jäykät, juovikkaat ja teräväkärkiset, mutta vanhetessaan ne paljastavat oman erikoisuutensa: kasvaessaan lehdet kaartuvat suppuun ja muodostavat pyöreitä ja umpinaisia puikkoja. Putkianopinkielen erityinen hauskuus piilee siinä, että sen keihäitä voi taitella mihin tahansa mieleen tulevaan muotoon: puno niistä lettejä tai sido vaikka koristeellisille solmuille. Putkianopinkieli tuo vihersuunnitteluun oman, hauskan twistinsä!

Anna putkianopinkielen vakuuttaa yksinään tai rakenna niistä vaikka kokonainen viherseinä. Raamikas ja asenteellinen viherkasvi sopii millaiseen sisustukseen tahansa soolona, duona tai vaikka kvartettina.