Valo

Koko

Teemat

Pullojukka

Omaleimainen ja kestävä aavikoiden kasvatti. Pullojukka (Nolina Recurvata) näyttävän varren kruununa on suihkulähteen lailla purskahtava lehtitupsu, jonka kapeat lehdet kaareutuvat kauniisti.

50,00 

Hidaskasvuinen pullojukka on sekä kiinnostava kuriositeetti että persoonallisen näköinen, palmumainen patsastelija. Se on tyylikäs kasvi turvonneine tyvineen ja pitkine, kapeine ja sirosti kaartuvine lehtineen. Omaleimainen ulkonäkö ja kärsivällinen luonne tekevät pullojukasta yhden houkuttelevimmista viherkasveista etenkin heille, jotka tapaavat saada huonekasvinsa hetkessä hengiltä. Katve, hajavalo tai auringonpaahde – pullojukalle käy kaikki. Toimisto, koti tai muu julkinen tila – sinä valitset. 

Meksikon aavikoilta maailmalle matkannut, vähään tyytyvä pullojukka on helppohoitoinen viherkasvi, jonka saa välillä unohtaa. Unohda kastelukerta tai vaikka hetkeksi koko kasvi – luontaisesti sitkeä pullojukka pärjää kyllä. Kotiseuduillaan se on sopeutunut vähäisiin sademääriin varastoimalla vettä paksuun tyveensä ja vesivarastonsa turvin se menestyy kuivista kausista huolimatta. 

Ajan myötä näyttävästä aavikoiden kasvatista kasvaa huomattavan korkea, elegantti ja persoonallinen puu, joka vanhenee kanssasi lukemattomia vuosia. Oikeuksiinsa se pääsee erityisesti yksittäiskasvina – anna sille paikka, johon kaipaat aavikoiden eksotiikkaa ja pullojukka lunastaa varmasti odotuksesi pitkäikäisenä, persoonallisena huonekasvina.