Kultaimarre

Ruukun täydeltä sinivihreää eksotiikkaa ja viiden tähden boheemi persoonallisuus. Kultaimarteen (Phlebodium aureum) rasavilli kasvutapa ilahduttaa ihan ketä tahansa.

50,00 

Kasvin englanninkielinen kutsumanimi “blue star fern” kertoo kaiken − ketään ei nimitetä tähdeksi ilman syytä. Paitsi että kultaimarre näyttää coolilta, se on todistetusti tehokas ilmanpuhdistaja. Arvokas ja vaikuttava viiden tähden lisä mihin tahansa kotiin tai toimistoon.

Kiehtovan, saniaista muistuttavan kultaimarteen omaleimaisin piirre on se pitkulaiset lehdet, joiden väritys on eksoottisen sinivihreä. Vankat, kiharaiset lehdet leviävät kasvupisteestä eri suuntiin ilahduttavan anarkistisella tavalla.  

Trooppisissa metsissä kultaimarre kasvaa kosteissa oloissa päällyskasvina. Mitä paremmin voit matkia sen luontaista kasvuympäristöä, sitä onnellisemman epäsovinnaisena se jaksaa kasvaa. Papukaijoja ei tarvitse hankkia, mutta hyvään määrään hajavaloa kultaimarre vastaa tuuhealla, kiitollisella kasvulla.

Luonnossa kultaimarre saattaa kasvattaa valtavia, jopa 130 cm pitkiä jättiläislehtiä, mutta sisätiloissa sen koko pysyy maltillisena. Boheemi viherkasvi on loistava valinta pehmentämään hämärää nurkkaa tai viherseinän taustakasviksi – kokeile vaikka itse.