Paratiisikukka

Merituulten tunnelmia ja tyrmäävän upeita kukkia. Satumainen afrikkalaiskaunotar paratiisikukka (Strelitzia Nicolai) säteilee trooppista cooliutta.

235,00 

Ylväs paratiisikukka on kotoisin Etelä-Afrikasta, missä se huojuu kosteiden merituulien tahdissa. Samaa sambaa on tarjolla myös Suomen leveysasteille, sillä banaaninsukuinen paratiisikukka menestyy myös sisätiloissa viehkeänä ja valloittavana viherkasvina.

Paratiisikukan korkeat varret kasvavat tyveltä viuhkamaisesti ja niiden päässä tönöttävät kookkaat, suipot lehdet muistuttavat prameita hattuja. Kasvin oranssin ja sinisen kirjava kukka on häkellyttävän tyrmäävä ja se muistuttaa eksoottisen pikkulinnun päätä nokkineen ja höyhenineen. Luonnossa kukan tarkoitus on houkutella pikkulinnut istahtamaan terälehtien muodostamalle hyllylle, jotta ne sotkeutuisivat siitepölyyn ja levittäisivät höyhenpuvussaan paratiisikukan kauneutta kaikkialle.

Paratiisikukan kukinta on huolellisen hoidon ja joskus silkan tuurinkin tulos, mutta se on ehdottomasti odottamisen arvoinen. Kukkiessaan kasvi on niin satumaisen kaunis, että saatat tarvita häikäisysuojalasit silmiesi suojaksi. 

Onnellisimmillaan paratiisikukka on kirkkaassa paikassa, jossa se saa kylpeä valossa. Korkea ilmankosteus auttaa tätä eksoottista afrikkalaiskaunotarta säteilemään trooppista cooliuttaan. Se on maksimaalisen näyttävä lisä viherseinälle tai yksittäiskasviksi toimiston paraatipaikalle.