Traakkipuu

Ei draamaa, ei oikkuja − pelkästään koristeellista kauneutta. Ryhdikäs ja ilmaa puhdistava traakkipuu (Dracaena Janet Lind) on täydellinen valinta urbaaniin ympäristöön.

160,00 

Traakkipuiden kestosuosiolle on syynsä. Lohikäärmepuuksikin nimitelty ikivihreä puukasvi on kaunis ja ryhdikäs ilmanpuhdistaja, jonka veistokselliseen sukuun kuuluu viitisenkymmentä eri lajia. Erilaisista väri-, kasvutapa- ja kokomuunnoksista löytyy helppo ja huoleton yksilö jokaiseen makuun. Traakkipuut eivät draamaile tai oikkuile, vaan ne ovat vihkiytyneet elävöittämään ja raikastamaan toimistoja vähällä vaivalla.

Traakkipuun lehdet ovat pitkät, kapeat ja teräväkärkiset. Niissä on runsaasti luonnollista kiiltoa ja kauneutta, mikä tekee kasvista oivan lisän vihersuunnittelun valikoimapalettiin. Tummanvihreää pohjaa saattaa värittää ohut vaaleanvihreä raita.

Ikivihreä traakkipuu viihtyy valossa, mutta kaihtaa suoraa auringonpaistetta. Se kestää vähävaloisuutta paremmin kuin useimmat muut traakkipuut, joten se on nappivalinta tuomaan väriä hieman hämärämpiinkin olosuhteisiin. Se ei ole kovin janoinen, joten se sopii vehreyttäjäksi myös kasvienhoidon antisankareille.

Korkeaksi venyvä, pystykasvuinen traakkipuu näyttää mahtavalta eleganttina yksittäiskasvina ruukkuun istutettuna. Se on häikäisevä vieruskaveri myös trooppisemmille, kirjavalehtisille viherkasveille, joiden kanssa se muodostaa katseen vangitsevia kokonaisuuksia. Kokeile traakkipuuta vaikka malakanvehkan tai nukkumaijan seuralaisena viherseinällä ja vaikutu värimaailmojen koristeellisesta kohtaamisesta.