Viirivehka seinäamppeli

Kiiltävä, tuuhea lehdistö ja pelkistetyn tyylikäs kukka. Kestävä ja työteliäs viirivehka (Spathipyllum) nauttii vakaata suosiota etenkin varjopaikkojen kaunistajana.

55,00 

Yleisonnellinen viirivehka on kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikan sademetsistä. Sen kestävän suosion pohjana on tuuhean trooppinen lehdistö, jonka yksittäiset lehdet ovat kiiltäviä ja pitkänomaisia. Vaivattomasti kukkivan kasvin valkoinen kukka on pelkistetyn tyylikäs. 

Sademetsätaustastaan huolimatta viirivehka on sopeutunut mutkattomasti suomalaiseen sisäilmastoon. Jos se saisi itse valita valo-olosuhteensa, se valitsisi hajavalon, mutta se tyytyy melko varjoisaankin paikkaan. Sademetsän kasvattina se nauttii korkeasta ilmankosteudesta, mutta ei närkästy epätäydellisistäkään olosuhteista.

Kestävän ja anteeksiantavan luonteensa vuoksi viirivehka on helppo sijoitettava moniin eri tiloihin ja olosuhteisiin. Se elävöittää nopeasti ne varjoisammatkin nurkat, joissa monet muut toimiston viherkasvit riutuisivat. Tuuheakasvuinen trooppinen kaunotar on lisäksi erinomainen ilmanpuhdistajakasvi, joten se on täydellinen valinta heille, jotka arvostavat raikasta sisäilmaa. 

Tiesitkö muuten, että fengshuin opeissa viirivehkaa pidetään auran puhdistajana? Jos aurasi tuntuu ostotapahtuman jälkeen erityisen tahrattomalta, tiedät miksi.